[μέρος 3ο]

7.1.13

Η ζωή μοιάζει με βιβλίο. Ξεκινάς να το διαβάζεις, πολλές φορές βαρετό, άλλες ενδιαφέρον, άλλες συγκινητικό, δραματικό, αστείο. Γελάς, κλαις, νιώθεις απείρως διαφορετικά συναισθήματα στο λεπτό. Διαβάζοντας το βιβλίο και περνώντας οι σελίδες, υπάρχουν ήρωες που εξαφανίζονται κι άλλοι που συνεχίζουν να υπάρχουν στην ιστορία. Και περνάνε τα κεφάλαια και φτάνεις σιγά σιγά στο τέλος.

Κι άλλοτε πάλι η ζωή μοιάζει με ταινία. Όχι, όχι η ζωή. Το εκάστοτε κεφάλαιο του βιβλίου. Αυτό μοιάζει με ταινία. Πάντα σχεδόν, γρήγορο, αστραπιαίο, δεν καταλαβαίνεις πότε ξεκίνησε και πότε τέλειωσε. Στέκεσαι και προσπαθείς να θυμηθείς. Πολλές σκηνές θολές κι αυτό που σου μένει κυρίως, το τέλος. Μα όπως όλοι ξέρουμε η ζωή δεν είναι ταινία και τα happy endings δεν περισσεύουν. Βλέπεις το τέλος, καταλαβαίνεις πως ήρθε η ώρα να πας στο βίντεοκλαμπ να ψάξεις για μια καινούρια. Με νέους πρωταγωνιστές, άλλη αρχή, διαφορετική εξέλιξη, αισιόδοξο ίσως τέλος. Κι εκεί, ξαφνικά, ο σεναριογράφος αποφασίζει να γράψει συνέχεια. Και να κάνει τριλογία την ταινία σου!

Μπορεί να μην είναι όπως την περίμενες. Μπορεί να απογοητευτείς, να μισήσεις και την πρώτη -αυτή που σου άρεσε τόσο. Μπορεί όμως να σου αφήσει ακόμα πιο όμορφα συναισθήματα από τα αρχικά. Αυτά της ολοκλήρωσης, αυτά που δεν αγγίζουν μόνο την επιφάνεια, αυτά που δεν ξέθαψες ποτέ.
Καλή ή κακή η συνέχεια μη φοβηθείς να τη δεις.

Και μη μένεις μόνο θεατής. Είσαι ο πρωταγωνιστής της δικιάς σου ιστορίας.
Η συνέχεια σου, η αρχή σου, το οτιδήποτέ σου, είναι εκεί και σε περιμένει.
Ό,τι και να ξεκινήσεις, προσπάθησε να πάρεις Όσκαρ αυτή τη φορά.
Και μην απογοητεύσεις κανέναν. Μα κυρίως τον εαυτό σου.
Φεύγω.
Πηγαίνω.
(Έρχομαι!)**

"This is your life and it's ending one minute at a time."

2 comments:

 1. Όμορφο και αληθινό.
  Είμαστε οι πρωταγωνιστές μας. Είμαστε η ταινίας μας!
  Φιλιά!

  ReplyDelete
 2. Ωραία η παρομοίωση ζωής-βιβλίου :)
  Φιλια!!

  ReplyDelete