Δίχως τέλος.

20.7.12

Ό,τι αξίζει δεν τελειώνει. Αυτό έμαθα καλύτερα από κάθε τι άλλο τους τελευταίους μήνες. Μπορεί να προσπαθήσεις να το τελειώσεις και μία, και δύο, και τρεις, και δέκα, αλλά αν η ιστορία σου αξίζει, αν δεν έχει έρθει η ώρα, όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να την κάνεις να τελειώσει. Υπάρχει αυτό το κάτι που σε κρατάει δεμένο με τον άλλον και τον άλλον μαζί σου. Αν υπάρχει κάτι που μάλλον το λένε αγάπη, ή τελοσπάτνων έτσι συνηθίζεται να ονομάζεται από τους  ανθρώπους, τότε η ιστορία σου δεν θα έχει τέλος. Δεν μου αρέσει η λέξη αγάπη. Ή μάλλον απλά εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να προσδιορίζω τα συναισθήματα με συγκεκριμένες λέξεις, που έχουν εφευρευθεί από άλλους για δικές τους ανάγκες. Μου αρέσει απλά να τα ζω. Να τα μην τα συγκεκριμενοποιώ. Να μην τα καταπιέζω. Να μην τα κρύβω. Να μην τα υποτιμώ.

Γιατί τι είναι η αγάπη τελικά; Είναι κάτι προσδιορισμένο; Κάτι που μπορείς να του δώσεις έναν συγκεκριμένο ορισμό; Και να πεις είναι αυτό; Η αγάπη είναι κάτι απροσδιόριστο. Είναι απλά αυτό για το οποίο αξίζει να ζεις, για το οποίο αξίζει να παλεύεις. Αν δεν έχεις αγάπη στη ζωή σου, τι να την κάνεις; Αγάπη είναι να θες να είναι χαρούμενος ο άλλος πιο πολύ από τον ίδιο σου τον εαυτό. Αγάπη είναι να του δίνεις την ελευθερία που χρειάζεται. Αγάπη είναι να είσαι εκεί. Αγάπη είναι να συγχωρείς και να ξαναρχίζεις. Η αγάπη δεν εμπεριέχει εγωισμούς. Η αγάπη είναι ανιδιοτελής και αποσκοπεί στην χαρά και ευτυχία του άλλου, αλλά κατ' επέκταση και της δικής σου. Γιατί αν είναι χαρούμενος αυτός που αγαπάς πως γίνεται να μην είσαι και εσύ;

Αγάπη είναι ένας περίπατος στις 7 τα ξημερώματα για τυρόπιτα. Ένα οικογενειακό παγωτό βανίλια-σοκολάτα-φράουλα, με ένα κουτάλι για δύο άτομα. Μια βόλτα με ένα ποδήλατο και δύο άτομα πάνω. Ένα χαμόγελο ευτυχίας. Η αγάπη ζει. Στα μικροπράγματα. Ναι.

 
 [Η αλήθεια είναι Τζέιν πως ούτε εγώ είμαι καλά
με κυνηγάνε οι τύψεις μου που σε σιχτίρισα βαριά]

3 comments:

 1. Ας μην μιλάμε για την αγάπη, ας την νιώθουμε!


  *πήρα την ρακέτα μου και έπαιξα λίγο στο τέννις.Σε θυμήθηκα, με έκανες να καταλάβω ότι μου είχε λείψει :)

  ReplyDelete
 2. Έτσι έτσι ακριβώς=)
  Καλά να περνάς!

  ReplyDelete
 3. Είναι τόσο ωραίο το κειμενό σου ... κάθε λέξη κόμμα τελεία που τοποθέτησες τόσο εύστοχα μέσα του ,ήμουν μαζί τς _σε κάθε νόημα!
  Και πόσο ωραίο γίνεται ,όταν αυτό ανταποκρίνεται και το νιώθεις!!!!!!*

  ReplyDelete